Aardbeien IJs met Basilicum

Aardbeien IJs met Basilicum

Wist je dat je van mascarpone romig ijs kunt maken? En wel binnen een paar minuten, en zonder ijsmachine. Ga helemaal op de Italiaanse toer door de typisch Italiaanse roomkaas te mengen met aardbeien, citroen en basilicum. Molto bene! Nu nog hopen op een zonnetje. 


AARDBEIEN IJS MET BASILICUM

Suikervrij & glutenvrij – Voor 4 personen

– 450 g bevroren aardbeien (uit het vriesvak)
– 1 el citroensap
– 200 g mascarpone
– 2 el honing
– 10 g fijngehakte basilicum, plus een paar blaadjes als garnering

Doe de helft van de aardbeien samen met het citroensap in een blender en maal het grof. Voeg de mascarpone en de honing toe en maal alles fijn.

Voeg de rest van de aardbeien en de basilicum toe en maal alles nogmaals (er mogen geen grote stukken aardbei meer in zitten). Laat het ijs eventueel nog wat opstijven in de vriezer. Schep bolletjes ijs in kommetjes en garneer met basilicumblaadjes. Serveer direct.

Iets aangepast recept uit het kookboek Slechts 5 ingrediënten, Taarten & Desserts


Het schaaltje en de theedoek zijn van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtFekkas met Amandelen en Chocolade