Amerikaanse pannenkoeken

Foodblogswap: Amerikaanse Pannenkoeken

Een hoge stapel Amerikaanse pannenkoeken, dat is toch wel hét ontbijt voor een luie zondagochtend. Toen ik voor de foodblogswap* op spaatel.nl rondneusde, stuitte ik op een super duper easy Amerikaans pannenkoekrecept die je zelfs in je meest luie zondagse bui maar al te graag wilt maken.

Je schudt de mix en klopt het beslag zo in elkaar. 3x raden wat er afgelopen zondag bij mij thuis op het ontbijtmenu stond? Ik roerde ook wat verse bosbessen door het beslag voor dé Amerikaanse pannenkoekklassieker: blueberry pancakes. Ze lukten meteen perfect – dik, luchtig, fruitig. Een ontbijt waar je punten mee scoort! Bedankt Gail Ho!

“Een ontbijt waar je punten mee scoort!”

*Huh? Foodblogswap??
In Nederland foodbloggersland ontstond het idee om te foodblogswappen, wat zoiets betekent als: foodbloggers duiken de keuken in met recepten van andere foodbloggers, en bloggen daarover. Deze maand doen 40 foodbloggers aan de foodblogswap mee. Ik kreeg het blog Spaatel – waar Gail Ho een van de 4 bloggers is – toegewezen. Maaikyz iCook maakte een recept van mijn blog en koos voor mijn tussendoorrepen met rauwe cacao en noten. Je kunt al ons ge-swap ook volgen op twitter: @foodblogswap.


AMERIKAANSE PANNENKOEKMIX

– 600 g tarwebloem
– 3 el bakpoeder
– 2 tl baking soda
– 1 tl zout
– 40 g witte basterdsuiker

Doe alle ingrediënten in een afsluitbare, luchtdichte bak of pot. Schud hem heen en weer tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Vergeet vooral niet eerst de deksel erop te doen! LOL.


AMERIKAANSE PANNENKOEKEN

Voor 2 grote, of 4 kleine pannenkoeken

– 150 g van je eigengemaakte Amerikaanse pannenkoekenmix
– 1 ei
– 250 ml melk
– 15 g boter, gesmolten

Optioneel: roer wat verse bosbessen door het beslag en maak de very American blueberry pancakes.

Zeef de Amerikaanse pannenkoekenmix in een kom, maak een kuiltje en breek hierin het ei. Roer met een garde vanuit het midden de pannenkoekenmix erdoor en voeg een deel van de melk toe, tot je een dik, glad beslag hebt. Verdun het al roerende met de rest van de melk. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Ga je – net zoals ik – voor de bosbessenpannenkoeken? Spatel dan nu de verse bosbessen voorzichtig door het beslag.

Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter op middelhoog vuur. Schep met een soeplepel wat beslag in de pan en bak de pannenkoek tot de bovenkant luchtbelletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Haal de pannenkoek los met een platte spatel en draai hem om. Bak ook de andere kant goudbruin.

Stapel de pannenkoeken op een bord, leg er een klontje boter op en giet er wat ahornsiroop, stroop of honing over.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtRabarbercompote met Yoghurtroom en Gemberkoekjes