Aperol Spritz

Aperol Spritz

In de late ochtend, net voor de lunch aan een knaloranje Aperol Spritz nippen. In la bella Italia is het net zo’n ingeburgerd ritueel als het likken aan een gelato. Het maakt niks uit dat de lunch nog moet komen, wie het typisch Italiaanse aperitief bestelt, krijgt er van de barman een maagvullende hoeveelheid aan borrelhapjes bij. Grote kans dat na een paar dagen dolce vita, de broekriem een gaatje losser moet.


APEROL SPRITZ

Voor 1 glas

– ijsklontjes
– schijfje sinaasappel
– 75 ml prosecco
– 50 ml Aperol
– 25 ml sodawater

Doe een handvol ijsklontjes en een schijfje sinaasappel in een wijnglas. Giet eerst de prosecco in het glas en daarna de Aperol en het sodawater. Serveer met een vrolijk rietje.


Het glas en de theedoek zijn van Sissy-Boy Homeland, de rietjes van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtOntbijttaart met Zomerfruit