Appel Pompoen Moes

Appel Pompoen Moes

Appelmoes met yoghurt: een oer-Hollandse toet. Deze variant is met half appel, half pompoen. Krijgt ‘ie een lekker nationaal kleurtje van.


APPEL POMPOEN MOES

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 4 personen

– 250 g geschilde zoetzure appel in blokjes (bijvoorbeeld Elstar)
– 250 g geschilde pompoen in blokjes
– 60 ml water
– 1 tl citroensap
– 2 el honing
– 1 kaneelstokje
– 2 cm verse gember, fijn geraspt

Doe de appel en pompoen samen met het water, citroensap en de honing in een brede, lage pan. Voeg het kaneelstokje en de fijn geraspte gember toe. Laat 20 tot 30 minuten koken op zacht vuur met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Verwijder het kaneelstokje. Pureer met een staafmixer tot een moes.

Serveer warm of koud. Heerlijk met zuivelvrije kokosyoghurt (op basis van pure kokosmelk), kaneelpoeder en pompoenpitjes.


Schaaltje en theedoek: Huisnummer 73. Lepeltje: Van Manen Aan Tafel

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

    • Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt. Je zou de moes ook in beslag voor cake of wafels kunnen gebruiken :)

Volgend berichtChocoladetaart met Zoute Karamel en Rozemarijn