Bananenboter

Bananenboter

Als je in Portugal uiteten gaat, zet de ober – nog voordat je überhaupt iets besteld hebt – je tafel vol hapjes: olijven, lupine-boontjes, kaas, vleeswaren, brood, boter. Maar let op: deze acepipes zijn niet van het huis. Alles wat je gretig in je mond stopt, komt op de rekening te staan. Ook al is dat maar één olijfje. Niet boos worden op de ober, het is gewoon een typisch Portugese gewoonte.

Toen ik laatst in Porto was, liet ik de ongevraagde hapjes steeds onaangeraakt en concentreerde ik mij op mijn wél bestelde eten. Maar op een avond, in een hippe bistro aan de Rua das Flores ging ik overstag. Daar kwam de ober aanlopen met warm, knapperig zuurdesembrood met gezouten bananenboter! Tja. Obrigada, zet maar op die conta, por favor!


BANANENBOTER

Suikervrij & glutenvrij 

– 100 g roomboter, op kamertemperatuur
– 1 rijpe banaan, op kamertemperatuur
– 1/2 tl citroensap
– flinke snuf grof zeezout

Meng alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie tot een strak rolletje. Laat de boter opstijven in de koelkast. Snijd de boter in schijfjes van 1 cm dik.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtKokoskoekjes met Cranberry's en Chocolade