Bicerin

Bicerin

‛Non mescolare.’ Een alleraardigst Italiaans vrouwtje staat met een dienblad voor ons neus met daarop twee bicerin in hoge glazen, en drukt ons op het hart dat we het bekende Turijnse drankje absoluut niet mogen roeren. De ‛caffé espresso, cioccolata e crema di latte’ móeten tijdens het opdrinken in gescheiden lagen blijven. ‛Bene, bene’, antwoorden we braaf terug en we doen zoals het hoort.

We zitten op het terras van het historische café Caffè Confetteria al Bicerin. Dé plek waar de bicerin in de 18e eeuw werd uitgevonden, en dus ook dé plek om zo’n glaasje te bestellen. Vragen naar het recept is vergeefse moeite. De vrouwen die in het café werken (mannen niet toegestaan), houden dat geheimer dan geheim. Logisch, als je er een geheimhoudingsverklaring voor hebt moeten ondertekenen.

Caffè Confetteria al Bicerin, Piazza della Consolata 5, Turijn, www.bicerin.it


BICERIN

Voor 1 glas

– espresso
– warme chocolademelk*, van goede kwaliteit
– verse slagroom, ongezoet, lobbig geklopt

Vul een hoog, doorzichtig, rond glas (zodat je de laagjes goed kunt zien) voor eenderde met espresso. Voeg daarna eenderde chocolademelk toe. Top af met wat vers geklopte slagroom. Drink meteen op. Enneh…non mescolare dus.

* Het geheim van de bicerin zit hem vooral in de chocolade, zo schijnt.


Het houten dienblad is van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtBosbessen-Kokos-Bowl