Bieten appelsap met gember

Bieten Appelsap met Gember

Pfff. Ik vind het maar verwarrend; al die uiteenlopende uitspraken en regels over gezonde voeding. De ene eetgoeroe zegt zus, de andere eetgoeroe zegt zo. Wat moet ik nou eten? Wel of geen brood? Wel of geen zuivel? Gekookt of rauw voedsel?

“De ene eetgoeroe zegt zus, de andere eetgoeroe zegt zo”

Over 1 ding lijken ze het gelukkig wel eens te zijn: groenten en fruit zijn goed voor je. Maar ook dit ligt ingewikkeld. Wat is er nu zo goed aan planten? En welke (medicinale) effecten hebben ze op ons lichaam? De ene voedingswetenschapper bewijst dit, de andere voedingswetenschapper bewijst dat.

Voeding; ik vind het een reuze fascinerend onderwerp. Maar in hoeverre moet ik mijn eetpatroon door al die voedselwijsheden en bakerpraatjes laten bepalen? Wat ik wel weet, is dat een vers geperst groente-fruitsapje beter voor mijn lichaam is dan een blikje frisdrank. Daar heb ik geen voedingsstudie voor nodig.


BIETEN APPELSAP MET GEMBER

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 1 groot glas

Om er even wat voedselwijsheden tegen aan te gooien:
– rode bieten = goed voor hart en bloedvaten
– appels = cholesterolverlagend
– gember = ontstekingsremmend
Of je erin gelooft of niet… het drinken van dit sapje kan in ieder geval geen kwaad. Proost!

– 3 kleine gekookte bietjes, in stukken
– 300 ml appelsap
– 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt

Doe bietjes, appelsap en geraspte gember in een keukenmachine. Laat draaien tot het mengsel glad is. Giet het sap door een zeef of kaasdoek om de pulp te verwijderen. Schenk het sap in een groot glas en drink meteen op.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocolade Overnight Oats met Banaan met Kokos