Bubbelthee

Bubbeltheetje Doen?

Met een knalroze extra breed rietje slurp ik een ijskoud brouwsel van groene jasmijnthee en zoete lycheesiroop naar binnen. Bij elke slok schieten een paar oranjekleurige tapiocaparels mee omhoog. Ik sabbel even op de bolletjes, bijt ze zachtjes kapot en laat het mangosap in mijn mond barsten. Dus dit is nou een Taiwanese bubble tea!

Terwijl ik de smaken op me laat inwerken, druppelen steeds meer nieuwsgierige theedrinkers de pasgeopende Haagse bubble tea shop 8tea5 binnen – klaar om de uit Taiwan overgewaaide hype uit te proberen. De nieuwe klanten staren – zoals ik ook deed – een beetje verdwaasd naar de ‘theekaart’ die op de muur met bontgekleurde grafische schilderingen hangt. Hoe bestel je zo’n bubbelend theetje eigenlijk? De fris en fruitige 8tea5-barista steekt – waarschijnlijk voor de tigste keer die dag – enthousiast haar bubbelthee-voor-beginners-verhaal af.

“De nieuwe klanten staren een beetje verdwaasd naar de theekaart”

8tea5
“Ik tap eerst wat ijsgekoelde groene jasmijnthee in een plastic beker en doe er dan een shotglaasje fruitsiroop of melk met een smaakje bij. Ananas, honingmeloen, lychee, hibiscus, perzik, groene appel, amandel, vanille, kokos, taro – keuze genoeg! Om het af te maken, schep ik er een lepel vol tapiocaballetjes – gemaakt van cassavewortel – bovenop. Ook die zijn er in allerlei smaken: aloë vera, mango, aardbei, tutti frutti… Daarna laat ik de beker heftig heen en weer schudden in onze bubble tea shaker, waardoor kleine bubbeltjes ontstaan.”

“Ik neem mijn laatste slok en zuig de achtergebleven pareltjes van de bodem”

Na de verhelderende en lekkermakende uitleg vliegen de theebestellingen over de toonbank. De een neemt de thee mee voor onderweg (de bekers worden geseald… handig!), de ander zakt onderuit op een van de helblauwe bankjes in de tea shop en drinkt het drankje daar rustig op.

Het is duidelijk: de bubble tea wordt met open armen ontvangen in Nederland. Ik neem mijn laatste slok, zuig de achtergebleven pareltjes van de bodem en vraag me af: zou het een blijvertje zijn?

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Volgend berichtIniminikiwi