Cheesecake met pindakaas, kokos en chocolade

Cheesecake met Pindakaas, Kokos en Chocolade

Naast eten is dansen ook een hobby van me; beiden waanzinnig blijmakend én een ideale combi als het op gewichtsbehoud aankomt. Calorie-inname versus calorie-verbruik. De één nivelleert de ander, waardoor de wijzer van mijn weegschaal iedere dag tot mijn genoegen op hetzelfde streepje blijft hangen. Maar tijdens een meerdaags dansgebeuren in Porto was de balans tussen inname en verbruik even lelijk zoek; op het schermpje tussen mijn tenen zie ik nu een getal met de BMI-classificatie ‛ondergewicht’ staan. Oeps! Maar ja, op vier achtereenvolgende nachten acht uur lang dansen, daar valt toch ook niet tegenop te eten? Misschien dat deze machtige cheesecake met calorierijke, vette pinda’s de wijzer weer de goede kant op laat schuiven. Eat, dance, be happy, ta fixe!  


CHEESECAKE MET PINDAKAAS, KOKOS EN CHOCOLADE

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 6 stukken

Voor de bodem
– 140 g rauwe gepelde pinda’s (ongezouten)
– 4 Medjool-dadels, ontpit en in stukjes
– 2 el (rauwe) cacao
– snufje zout
– 1 el kokosolie, gesmolten

Voor de vulling
– 400 g zijdentofu, uitgelekt
– 6 el pindakaas
– 6 el santen (kokoscrème), gesmolten
– 8 el ahornsiroop
– zaadjes van 1 vanillestokje
– snufje zout

Als garnering
– gesmolten chocolade*
– geraspte kokos

Doe voor de bodem de pinda’s in een keukenmachine. Maal kort tot een grof meel. Voeg de dadels toe en maal tot het een plakkering kruimeldeeg wordt. Doe er de cacao, zout en kokosolie bij en maal nog even goed door. Doe het deeg in een rechthoekige vorm, en verdeel het met je handen over de bodem. Zet weg in de koelkast.

Doe voor de vulling alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot het een romige massa is. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling erover. Laat de cheesecake ongeveer vier uur opstijven in de vriezer, totdat de vulling volledig stijf is. Snijd de cheesecake in stukken en garneer met gesmolten chocolade en geraspte kokos.

* Doe wat fijn gehakte chocolade in een kom en zet het in de magnetron. Smelt de chocolade op de laagste stand. Doe dit steeds per 10 seconden (echt niet langer!), roer de chocolade dan even door en verwarm opnieuw. Herhaal tot de chocolade gesmolten is. Door deze smelttechniek wordt de chocolade weer mooi hard, knapperig en glanzend als die afgekoeld is. Eigenlijk een valsspeelmanier van het tempereren van chocolade. Met zo goed als hetzelfde effect. Kijk, daar houden we van.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtBounty Bars