Chocolade haverkoekjes met ahornsiroop

Chocolade Haverkoekjes met Ahornsiroop

Soms proef ik iets waarvan ik na 1 hap al denk: hier moét ik het recept van hebben! Zo at ik afgelopen zondag een fantastisch haverkoekje met grote stukken chocolade op een heus cacaofeest in de Hortus in Leiden. Ik was in een brutale bui en stapte zonder enige gêne op de koekjesbakster herself af.

Met mijn mond nog vol koekkruimels somde ze trots de ingrediënten op. ‘Boter, bloem, eieren, havervlokken, chocolade en last but not least: Canadese ahornsiroop. Graad 2. Als je het echt goed wilt doen. Die is donkerder van kleur en sterker en zoeter van smaak.’ Ik krabbelde alles snel op een met chocolade besmeurd papiertje en ging thuis meteen aan de bak.

Mijn koekjestrommel is nu tot de nok toe gevuld – uit het recept haal je maar liefst 42 koekjes.

“Ik was in een brutale bui en stapte zonder enige gêne op de haverkoekjesbakster herself af”


CHOCOLADE HAVERKOEKJES MET AHORNSIROOP

Voor 42 koekjes

Bedankt Maple Abroad, voor het delen van dit recept! It’s a keeper!

– 250 g boter
– 150 g bloem
– 1 tl baking soda
– snufje zout
– 80 ml ahornsiroop graad 2
– 1 tl vanille-extract
– 2 eieren
– 120 g pure chocolade, met minimaal 70% cacao, in stukjes
– 270 g havervlokken

Verwarm de oven voor op 170°C.

Smelt de boter en laat afkoelen. Meng in een grote kom de bloem, baking soda en zout.

Meng in een andere kom de afgekoelde boter met de ahornsiroop en vanille. Doe er 1 voor 1 de eieren bij en roer tot een glad mengsel. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Voeg dan de chocolade en havervlokken toe en roer goed door.

Schep met een lepel kleine bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze op een rooster afkoelen.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. lieve

    overheerlijk !
    dankjewel voor het recept !
    ik heb ze gemaakt met volkorenbloem en rauwe chocolade mmmm

Volgend berichtWorteltaart & PLUUM