Chocolade kokos taart

Chocolade Kokos Taart

Op een onbewoond ei-ei-eiland. Deze ‘bounty’ taart brengt chocoholics gegarandeerd in een tropische stemming. De taart meenemen naar zo’n palmeneiland waar niks is, is trouwens geen aanrader – je eet hem het beste direct uit de koelkast.


CHOCOLADE KOKOS TAART

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij

Voor de taartbodem
– 190 g amandelmeel
– 40 g kokosrasp
– 2 el maïzena
– zaadjes van 1 vanillestokje
– snufje zout
– 2 el kokosolie, gesmolten
– 2 el ahornsiroop

Voor de taartvulling
– 250 ml kokosmelk
– zaadjes van ½ vanillestokje
– snufje zout
– 175 g chocolade Vivani 92%, fijngehakt
– 2 el ahornsiroop
– 1 el kokosolie, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm met uitneembare bodem – met een diameter van ongeveer 22 cm – in met wat gesmolten kokosolie.

Doe voor de taartbodem amandelmeel, kokosrasp, maïzena, vanille en zout in een keukenmachine. Maal kort tot een grof meel. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en maal tot het een plakkerig kruimeldeeg wordt. Doe het kruimeldeeg in de taartvorm en verdeel het met je handen over de bodem en omhoog tegen de randen tot je een egale taartbodem hebt. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de taartvulling. Breng de kokosmelk samen met de vanillezaadjes en het snufje zout aan de kook. Doe de fijngehakte chocolade in een kom en giet de hete kokosmelk erbij. Roer tot de chocolade gesmolten is; het moet een homogene massa zijn. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie toe en roer tot alles goed gemengd is. Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem en zet hem 2 tot 3 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met wat kokosrasp.


PS De theedoeken en de houten snijplank komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtCitroenijs met Cava