Chocolade-Kokos-Truffels

Chocolade-Kokos-Truffels

Rollin’, rollin’, rollin’.

Negeer het ‛spelen-met-je-eten-verbod’ en rol met je handen (ja, het plakt!) een enorme voorraad ronde truffels met een coating van superfoods.

Heb je het helemaal gehad met die superfood-hype? Laat dan de chiazaadjes, lijnzaadjes en cacaonibs weg uit de mix, en rol de truffels alleen door de kokos.

Rollin’, rollin’, rollin’.

“Negeer het ‘spelen-met-je-eten-verbod’ en maak je handen plakkerig”


CHOCOLADE-KOKOS-TRUFFELS

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 20 stuks

– 15 Medjool-dadels, ontpit
– 1 el (extra virgin) kokosolie, op kamertemperatuur
– 1 el kokosrasp
– 2 el (rauwe) cacao
– snufje zout

Voor de coating
– 1 el chiazaad
– 1 el lijnzaad
– 1 el cacaonibs
– 1 el kokosrasp

Doe de dadels en kokosolie in een keukenmachine en mix tot een kleverige pasta. Dit kan een paar minuten duren. Voeg kokosrasp, cacao en zout toe en mix dit nog even kort door. Wikkel het mengsel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.

Haal uit de koelkast, verdeel in 20 gelijke stukjes (ongeveer een theelepel per stuk) en rol er in je handpalm balletjes van.

Maal voor de coating de chiazaadjes, lijnzaadjes, cacaonibs en kokosrasp kort in een keukenmachine. Strooi de mix in een diep bord en rol de balletjes erdoorheen. Bewaar in de koelkast.


Het servies (nee, het is geen karton) is van Sissy-Boy Homeland, het textiel en de servetjes van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Volgend berichtBananenpannenkoekjes