Chocoladecake met Kardemom in een Mok

Chocoladecake met Kardemom in een Mok

Rozen, chocolade en parfum: de top drie van Valentijnscadeaus die mannen aan hun liefje geven. Nu zijn er vast gevers die denken dat ze zichzelf (en eventuele voorgangers) in deze categorieën moeten overtreffen: het grootste boeket rozen, de beste bonbons, de duurste fles parfum.

Maar wie weet scoort de KISS-aanpak wel veel beter bij de vrouw in kwestie. Keep it Short and Simple.

Maak in 2 – 3 minuten chocoladecake met parfumachtig smaakje in mok uit magnetron. Bestrooi met eetbare rozenblaadjes. Herhaal de stappen als je samen met haar wilt eten.


CHOCOLADECAKE MET KARDEMOM IN EEN MOK

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 1 persoon

– 2 el amandelmeel
– 2 el cacao
– 1/2 tl bakpoeder
– klein mespuntje gemalen kardemom
– 1 ei
– 2 el gesmolten kokosolie
– 2 el ongezoete amandelmelk
– 2 el ahornsiroop

Voor erbij:
– zuivelvrije kokosyoghurt (op basis van pure kokosmelk)

– eetbare (gedroogde) rozenblaadjes

Niet in zo’n romantische stemming? Laat de kardemom en rozenblaadjes dan weg, en houd het bij 1 mok. 

Doe alle ingrediënten in een hittebestendige mok. Roer heel goed door elkaar. Zet ongeveer 2,5 minuut in de magnetron. Laat ietsje afkoelen. Serveer met kokosyoghurt en rozenblaadjes.


Theedoek, mokken en lepeltjes zijn van Van Manen aan Tafel.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtCheesecake met Pindakaas, Kokos en Chocolade