Chocolademousse

Chocolademousse

Een chocolademousse als toetje doet het altijd goed. Dat hij ook gezond kan zijn, bewijst dit recept. Onze romige, groene vriend de avocado zorgt voor een zijdezachte textuur, de banaan en dadels maken hem heerlijk zoet.

Schotel je de mousse voor aan eetgasten die de rauwe keuken maar 3x niks vinden? Houd je dan van de domme en doe net alsof je hem op z’n Frans gemaakt hebt – met très beaucoup techniek, boter, eieren en suiker. Wedden dat ze er vol in trappen? 


CHOCOLADEMOUSSE

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 4 personen

– 1 rijpe avocado
– 1 rijpe banaan
– 6 Medjool-dadels, ontpit, geweekt in warm water, velletje eraf
– 3 el (rauwe) cacao
– 1 el water
– snufje zout

Voor de garnering
– (rauwe) cacao
– cacaonibs
– (zomer)fruit

Pureer alle ingrediënten voor de chocolademousse in een krachtige blender tot een gladde massa. Doe het mengsel in een schaal of kleine kommetjes en laat de mousse ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast. Garneer met cacao, cacaonibs en zomerfruit.

PS Ook lekker als ontbijt.


Het schaaltje is van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtWatermeloen Mocktail