Cranberry amandel tulbandcake

Cranberry Amandel Tulbandcake

Waarom een cake in zo’n niet opwindend rechttoe rechtaan bakblik bakken als je hem ook uit een sexy tulbandvorm kunt kieperen? Ga gewoon schaamteloos voor inhoud én de looks. Op een (niet-)kersterig feestje mag dat best.

“Een kersterige cake met inhoud én de looks”


CRANBERRY AMANDEL TULBANDCAKE 

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – 8 à 10 stukken

– 150 g honing
– 110 g ontgeurde kokosolie, gesmolten
– 3 eieren
– ¼ tl vanille-extract
– 300 g amandelmeel
– ½ tl baking soda
– ½ tl zout
– 150 g gedroogde cranberry’s

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandvorm van 16,5 cm doorsnede in met wat gesmolten kokosolie. Doe de honing, kokosolie, eieren en het vanille-extract in een kom en meng met een garde goed door.

Voeg het amandelmeel, baking soda en zout toe en roer tot een homogeen beslag. Schep er op het laatst de cranberry’s door.

Schep het beslag in de tulbandvorm en draai de vorm rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de cake in ongeveer 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hij is gaar als een prikker, die je in het midden van de cake gestoken hebt, er schoon uitkomt. Laat de tulbandcake afkoelen.


Bij het maken van dit recept liet ik mij inspireren door de tulbandcake met cranberry’s en amandelspijs van Uit de keuken van Levine, waarmee ze vorig jaar rond deze tijd het Foodblog Event ‘Alles is cranberry’ won. Het is tenslotte nu de maand – zo schijnt – om eens terug te blikken op afgelopen jaar, en om dingen in nieuwe jasjes te steken. 

PS De stofjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

7 reacties

  1. Irma

    Ha! Wilde ik je vandaag gaan bellen voor een recept van een tulbandje. Omdat ik een leuk vormpje had gekocht en nog 250 gr amandelmeel in de kast heb staan.
    Superleuk telepathisch momentje dus! Ik ga hem zeker maken.

    • Zo, dat is toevallig! Een behoorlijk telepathisch momentje. Haha. Wel even opletten dat de cranberry’s die je koopt niet gezoet zijn met suiker. Dat willen ze nog wel eens doen. En de vorm tot 2/3 met het beslag vullen. Iig niet helemaal tot de rand. Ach, waar bemoei ik me mee. Vast overbodige opmerkingen allemaal. Haha.

  2. Deze cake is echt wel kerstmisachtig en toch makkelijk denk ik. Misschien maak ik hem wel voor oudjaar. Ik heb ooit een tulbandvorm gekregen maar met 2 personen gebruik je die natuurlijk niet veel.

    Bedankt voor het recept

    • Graag gedaan hoor :-) Het is idd echt zo’n feestdagen-cake door de cranberry’s en de vorm. En je hebt het beslag zo in elkaar geroerd :-) Succes met bakken!

      Fijne feestdagen alvast!
      Emmelien

  3. Marjolein

    Hoi,
    Ik heb de tulband cake vandaag gemaakt met de cranberries. Ik denk dat er een foutje in het recept zit want het wordt geen beslag maar deeg en de tulband is erg droog. Hij valt met snijen compleet uit elkaar in stukjes.

    Wel lekker trouwens!

    • Hoi Marjolein. Bedankt voor je berichtje. Jammer om te horen dat de tulbandcake niet gelukt is. Het klopt dat het beslag meer deeg is, maar de cake zou niet droog moeten zijn. Ik heb de cake zelf al meerdere malen gemaakt en bij mij pakte het namelijk niet zo uit. Ik weet even niet zo goed waar het aan zou kunnen liggen. Ik laat het even bezinken en kom er bij je op terug. Wel fijn dat de smaak wel goed was! Groetjes, Emmelien

    • Heb je eerst 110 gram kokosolie afgewogen en daarna gesmolten? Of 110 gram reeds gesmolten kokosolie gebruikt? Klein verschil, maar daar zou het aan kunnen liggen. Of wellicht het formaat van de eieren?

Volgend berichtZoete, Zoute, Pittige Pecannoten