Gebakken Grapefruit met Honing en Rozemarijn

Gebakken Grapefruit met Honing en Rozemarijn

Laat de bitter-zure oudoom van de citrusfamilie niet links liggen. Hij heeft alleen wat tegenwicht en warmte nodig. 


GEBAKKEN GRAPEFRUIT MET HONING EN ROZEMARIJN

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 4 personen

– 4 rode grapefruits
– 4 el honing
– 1 el fijngehakte verse rozemarijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de grapefruits en snijd een klein plakje van de onderkant van de grapefruit-helften af, zodat ze rechtop blijven staan. Snijd met een mesje het vruchtvlees los van de vliesjes, zodat de partjes na het verwarmen makkelijk loskomen. Steek de punt van het mesje tussen het vruchtvlees en de buitenschil en ga de hele schil rond. Maak nu elk partje afzonderlijk los. Je werkt van binnen naar buiten. Steek de punt van het mesje langs het vlies en snijd naar buiten toe.

Leg de grapefruit-helften met de snijkanten omhoog op de bakplaat.

Meng de honing met de rozemarijn en besprenkel de grapefruits ermee. Zorg ervoor dat de honing tussen het vruchtvlees vloeit.

Zet de grapefruits in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer warm.


Het servies is van Huisnummer 73

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtPapaja Cheesecake