Gegrilde Ananas met Dropplant

Gegrilde Ananas met Dropplant

Naast rozemarijn, tijm en munt staat er ook een dropplant op m’n dakterras. Zowel de oranjeroze bloemetjes als de zachtgroene blaadjes zijn eetbaar. Nu zal je vast denken “smaken ze dan ook echt naar drop?” Eerlijk is eerlijk, de dropsmaak is niet zo sterk als dat van het eigenlijke zwarte snoepgoed, maar het heeft er zeker wat van weg – lichtzoet en anijsachtig.

Verrukkelijk bij ananas, zo ontdekte ik laatst. Arme dropplant, want nu sta ik regelmatig naast hem met mijn schaar in de aanslag. Even wat oogsten voor het toetje. Zoemende bijen en fladderende vlinders maken dan plaats – ook zij zijn dol op het bloeiende kruid.


GEGRILDE ANANAS MET DROPPLANT

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 4 personen

– 1 verse ananas
– 2 el honing
– blaadjes en bloemetjes van een dropplant
– zuivelvrije kokosyoghurt

Snijd de schil van de ananas, snijd in 8 parten en verwijder de harde kern.

Bestrijk de ananasparten met honing. Grill in een hete grillpan aan beide zijden mooi bruin. Serveer met wat vers geoogste blaadjes en bloemetjes van een dropplant, en een flinke klodder zuivelvrije kokosyoghurt.

Sluit ook eens een zomerse bbq af met dit toetje. Grill de ananas dan boven gloeiende kolen.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocolademousse