Gekarameliseerde banaan

Gekarameliseerde Banaan

Opgedirkt aan een tafel vol kerstdecoraties schuiven voor een kerstdis met zeven opeenvolgende sjiek-de-friemel-gerechtjes; in huize Smit houden we daar niet zo van. Tuurlijk, bij Kerst hoort lekker eten en gezellig samenzijn, maar waarom op die twee dagen in het jaar alles luxer dan luxe moet zijn, is ons een groot vraagteken.

Dus wij serveren geen Michelinsterwaardig menu, nee, wij gaan een Mexicaans feestje vieren. Chili sin carne, guacamole, gebakken pintobonen, gegrilde maïskolven, tortilla’s, cerveza, tequila… met plátanos fritos toe. Opzwepende cumbia-muziek, brandende kaarsen in kronen van ananassen, en een bontgekleurd tafelzeil zullen de tropische sfeer nog wat verhogen. ¡Ándale, Feliz Navidad! 


GEKARAMELISEERDE BANAAN

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 4 personen

– 4 bananen
– 4 el kokosbloesemsuiker
– 1/2 tl kaneel
– snuf zeezout
– 1 tot 2 el kokosolie
– optioneel: zuivelvrije kokosyoghurt (op basis van pure kokosmelk)
– optioneel: eetbare rode salie

Pel de bananen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm. Doe kokosbloesemsuiker, kaneel en zout in een kom en schep de plakjes banaan erdoor. Verwarm in een grote koekenpan de kokosolie. Bak de banaan in ongeveer 3 minuten goudbruin. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de plakjes banaan over 4 schaaltjes. Serveer meteen. Lekker met kokosyoghurt. Decoreer eventueel met eetbare rode salie.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtPistache Marsepein Truffels