gevulde-speculaas

Gevulde Speculaas

Dit recept bewijst maar weer eens dat je ook zonder Zeeuwse bloem, lichtbruine basterdsuiker en oven een gouwe, ouwe gevulde speculaas kunt maken. 


GEVULDE SPECULAAS

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 16 vierkantjes

Voor het speculaasdeeg
– 300 g amandelmeel
– 6 Medjool-dadels, ontpit
– 20 g speculaaskruiden
– snufje zout
– 2 el ahornsiroop
– 2 el water

Voor de amandelspijsvulling
– 300 g amandelmeel
– rasp van een halve onbespoten citroen
– 2 el honing
– 4 el water

Als garnering
– amandelschaafsel, geroosterd

Doe alle ingrediënten voor het speculaasdeeg in een keukenmachine en mix tot een deeg. Maak er een bal van, verpak in huishoudfolie en laat 1 tot 2 dagen rijpen in de koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de amandelspijs in een kom en roer goed door. Maak er een bal van, verpak in huishoudfolie en laat 1 tot 2 dagen rijpen in de koelkast.

Bekleed een vierkante vorm (24 x 24 cm) met huishoudfolie.

Verdeel het speculaasdeeg in twee helften. Rol het eerste deel uit tot een vierkant en bekleed er de bodem van de vorm mee. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Rol nu het tweede deel speculaasdeeg uit en leg dit bovenop de spijs.

Bestrooi met wat amandelschaafsel. Snijd in vierkantjes.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtTeff Koekjes