Granaatappels

Granaatappelsap IJsjes op een Stokje

Ik ben amper een paar dagen terug van mijn trip naar Istanbul en ik mis de granaatappelsapmannen nu al. Mannen met sterke armen die gehalveerde sappige granaatappels met een metalen hefboompers uitpersen, het dieprode sap in een kartonnen beker opvangen, en je met een vriendelijke glimlach het zuurzoete, ultragezonde fruitdrankje in ruil voor 5 lira overhandigen. Je hoeft nooit ver te zoeken om ze te vinden. Ze staan op praktisch elke straathoek, midden in de chaos en drukte van de Turkse metropool – hun kraampjes overladen met de ronde vruchten met hun oranjerode lederachtige schil.

Granaatappelsapman

“In ons kikkerlandje is een granaatappelsapman in geen velden of wegen te bekennen”

In de 6 dagen dat ik in Istanbul was, heb ik aardig wat keren mijn stadsgewandel onderbroken om bij zo’n granaatappelsapman in knullig Turks een nar suyu te bestellen. Weer thuis, besef ik me hoe luxe dit eigenlijk was. In ons kikkerlandje is een granaatappelsapman in geen velden of wegen te bekennen, zijn de granaatappels reteduur en blijkt het een onmogelijke klus om met een doorsnee citruspers een granaatappel te persen zonder dat de rode spetters je om de oren vliegen. Geen dagelijks versgeperst granaatappelsapje meer dus. Maar, zo nu en dan een granaatappelijsje moet kunnen.


GRANAATAPPELIJSJES OP EEN STOKJE

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij

Vul ijsvormpjes met granaatappelsap en wat verse granaatappelpitjes. Zet de vormpjes in de vriezer en laat de granaatappelijsjes in 3 à 4 uur bevriezen.

Pers het granaatappelsap zelf – als je het aandurft en je budget het toelaat – of koop het in de (biologische) supermarkt. Ga je voor de 2e optie, kies dan wel een merk dat 100% puur granaatappelsap in hun flessen of pakken stopt. Zoals: POMPure Pome of Zonnatura.

Granaatappelpers


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocoladeflikken met Pul Biber