granita van dutch coffee

Granita van Dutch Coffee

Dutch Coffee is koffie gezet met ijswater. Zo’n koud bakkie drink je alleen als ie ijs- en ijskoud is; direct uit de koelkast met twee ijsklontjes. Óf, ga helemaal over de ijstop en maak tinkelende ijsblokjes van de koffie. Even fijnmalen in de blender, scheutje gecondenseerde melk erover… De nieuwe koffie met suiker en melk.

“De nieuwe koffie met suiker en melk”


GRANITA VAN DUTCH COFFEE

Voor 2 granita’s

– 1 flesje Dutch Coffee, 100% Colombiaanse Santuario*
– blikje gecondenseerde melk

* In deze koffie proef je toffee, chocolade en geroosterde pinda’s. 

Giet de koude koffie in een ijsblokjesvorm of ijsblokjeszakje. Laat bevriezen. Maal de ijsblokjes fijn in een blender of icecrusher en verdeel het ijs over glazen. Schenk er wat gecondenseerde melk over. Serveer meteen.

Tip: Geen geschikte blender of icecrusher in huis? Leg de ijsblokjes tussen een schone theedoek en ga ze met een hamer te lijf.


Leidenaren Jits en Robert brouwen en bottelen hun eigen koude koffie >
Dutch Coffee en Cold Brew Coffee. Haal die twee niet door elkaar: er is wel degelijk verschil >

Het glas is van Sissy-Boy Homeland, het lepeltje van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocoladebrokken met Wortel Sprinkels