Appels uit de oven

Herfstige Gevulde Appels uit de Oven

Jawel, we hebben onze nieuwe oogst appels al grotendeels binnengehaald. Hard, knapperig, sappig en met een helderrode blos op hun wangen. Wel niet in zulke grote vrachten dat we een pluktrein door onze bescheiden boomgaard moesten laten tuffen, maar toch zeker wel een paar flinke kisten vol.

Heel voorzichtig met de hand geplukt en heel voorzichtig neergelegd. Want appels met beurse plekken willen we natuurlijk niet. Er hangen nu nog een paar appels in de bomen op ons te wachten, totdat ook hun blos rood genoeg is. Plukrijp, en klaar om de held te spelen in bijvoorbeeld dit herfstige appeltoetje.

“Hard, knapperig, sappig en met een helderrode blos op hun wangen”

Appelboomgaard


Herfstappels


HERFSTIGE GEVULDE APPELS UIT DE OVEN

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 4 personen

– 4 Jonagold appels
– 50 g blanke amandelen, fijngehakt
– 50 g gedroogde (suikervrije) cranberry’s 
– 2 Medjool dadels, fijngesneden
– 4 tl honing
– rasp van ½ (onbespoten) sinaasappel

– 1 el kaneel
– beetje kokosolie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de appels en snijd het kapje met steeltje van de bovenkant af. Bewaar het kapje. Hol de appels, met behulp van een lepel, uit tot ruim 1 cm van de schil. Probeer daarbij zo min mogelijk vruchtvlees te verwijderen – je wilt eigenlijk alleen van het klokhuis af.

Meng in een kommetje de amandelen, cranberry’s, dadels, honing, sinaasappelrasp en kaneel. Schep het mengsel met een theelepel in de appelholtes. Leg op elke appel een klontje kokosolie en doe het kapje er dan bovenop.

Zet de gevulde appels in een ingevet bakblik en zet in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 30 minuten bakken tot de schil gaat verschrompelen. Serveer warm. Lekker met ijskoude (vegan) yoghurt of (vegan) ijs.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocolade Haverkoekjes met Ahornsiroop