kastanje-choco-pannenkoektaart

Kastanje-Choco-Pannenkoektaart

Pannenkoeken met chocopasta, hoe kinderlijk is dat? Die fase zijn we al even ontgroeid toch? Hoewel? Als je die ronde, platte koeken van kastanjemeel bakt; ze met een romige chocoladevulling hoog de lucht in stapelt; en aftopt met gekookte kastanjes en gedopte walnoten, zijn ze bést volwassen. Drink je er een kop koffie bij (kastanjes, chocolade en koffie gaan verdraaid goed samen), dan worden ze nog volwassener-er. Denk klein bij het aansnijden van de taart – hij vult enorm, ook al heb je een grote-mensen-maag.

“Pannenkoeken met chocopasta, hoe kinderlijk is dat? Hoewel?”


KASTANJE-CHOCO-PANNENKOEKTAART

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 8 tot 12 personen

Voor de pannenkoeken
– 350 g kastanjemeel
– snufje zout
– 725 ml water
– 9 eieren
– kokosolie

Voor de chocopasta anders
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd, ontpit, vruchtvlees eruit gelepeld
– 8 Medjool-dadels, ontpit, in kleine stukjes gesneden
– 6 el cacaopoeder
– 4 el (tamme kastanje)honing
– snufje zout

Voor de topping
– cacaopoeder
– walnoten
– gekookte kastanjes, zelf gekookt of zelf gekocht

Begin met de pannenkoeken. Meng het kastanjemeel en zout in een kom. Voeg het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng goed door.

Verwarm een (kleine) koekenpan met een klontje kokosolie op middelhoog vuur. Schep wat beslag in de pan en bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is. Draai hem om en bak ook de andere kant goudbruin. Bak door tot al het beslag op is. Laat de pannenkoeken afkoelen.

Maak de chocopasta door alle ingrediënten in een keukenmachine te mixen tot een glad mengsel. Schraap af en toe de zijkanten schoon.

Leg een pannenkoek op een platte schaal en besmeer met de chocopasta. Leg de tweede pannenkoek erop en besmeer weer met een laag chocopasta. Ga door met stapelen tot de pannenkoeken op zijn. Besmeer ook de bovenste pannenkoek. Zet de taart minimaal een halfuur in de koelkast. Hij is dan beter aan te snijden.

Bestrooi vlak voor het serveren de taart met cacaopoeder, walnoten en gekookte kastanjes.


De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks. Behalve de taartschep, die komt uit mijn eigen keukenla.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

    • Dank je :-) Hij is heel machtig, dus je kunt er aardig wat monden mee voeden. Haha. Of gewoon een wat minder hoge laag maken.

Volgend berichtGember-Citroen-Honingthee