Kokoskoekjes met Cranberry's en Chocolade

Kokoskoekjes met Cranberry’s en Chocolade

De Sint is al geweest, de Kerstman komt eraan. Mooi excuus om met glimmende, rode cranberry’s te gaan bakken. Ho, ho, ho


KOKOSKOEKJES MET CRANBERRY’S EN CHOCOLADE

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 8 koekjes

– 200 g amandelmeel
– 40 g geraspte kokos
– 1/4 tl baking soda
– snuf zout
– 6 el gesmolten kokosolie
– 4 el honing
– 2 el ongezoete amandelmelk
– 75 g gedroogde cranberry’s (liefst de variant die gezoet is met appelsap)
– 35 g rauwe chocolade van OMBAR, Coco Mylk 

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Meng amandelmeel, kokos, baking soda en zout in een kom. Roer in een aparte kom de gesmolten kokosolie, honing en amandelmelk door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer tot het een plakkerig deeg is. Roer er als laatste de gedroogde cranberry’s door.

Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en rol hier met je handen balletjes van. Leg de balletjes op het bakpapier en druk ze met je vingers plat tot ronde koekjes van ongeveer een centimeter dik. Bak ze in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die je boven een pannetje heet water hangt (zorg dat het kommetje het water niet raakt) en roer goed door. Besprenkel de kokoskoekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade. Leg de koekjes in de koelkast om de chocolade te laten afkoelen en hard te laten worden. Bewaar de koekjes in de koelkast tot je ze serveert.


Het tafelkleed is van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtPerennotentaartjes met Granaatappelpitjes