Sinaasappel-amandeltaart

Life is a Picnic: Sinaasappel-Amandeltaart

De zomer is voor mij 1 grote picknick. Picknickkleed mee naar het park, picknickkleed mee naar het strand, picknickkleed mee naar een festival. En dan uuuuren lang met een stel vrienden relaxen, kletsen, lachen, gek doen.

Omdat buitenlucht hongerig en dorstig maakt, slepen we naast ons inmiddels behoorlijk versleten picknickkleed ook altijd een tas vol met hapjes en drankjes mee. 1 van mijn favoriete picknickrecepten is deze zoete smeuïge sinaasappel-amandeltaart die proeft naar het zonnige Spanje. Je kunt de taart een dag van tevoren maken; hij is makkelijk mee te nemen; en je kunt hem zo uit het vuistje eten – helemaal picknickproof dus.

“Deze zoete smeuïge taart proeft naar het zonnige Spanje en is helemaal picknick-proof”


SINAASAPPEL-AMANDELTAART

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – 8 à 10 stukken

– 2 onbespoten (Spaanse) sinaasappels
– 150 g (Spaanse) sinaasappelbloesemhoning (mijn favoriet is die van de Traay)
– 110 g ontgeurde kokosolie, gesmolten
– 3 eieren
– ¼ tl amandelessence
– 300 g amandelmeel
– ½ tl baking soda
– ½ tl zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier en smeer de wand in met wat gesmolten kokosolie. Snijd 1 sinaasappel – met schil en al – in dunne plakjes en leg ze op de bodem van de springvorm.

Rasp de schil van de andere sinaasappel. Doe de sinaasappelrasp, honing, kokosolie, eieren en amandelessence in een kom en meng met een garde goed door. Voeg het amandelmeel, baking soda en zout toe en roer tot een homogeen beslag.

Schep het beslag in de taartvorm – bovenop de sinaasappelplakjes – en draai de vorm rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hij is gaar als een prikker, die je in het midden van de taart gestoken hebt, er schoon uitkomt. Laat de taart een half uur rusten.

Steek een mes tussen de wand van de vorm en de taart en draai de vorm rond. Keer de taart voorzichtig ondersteboven om, zodat de sinaasappelplakjes bovenaan komen. Laat de sinaasappel-amandeltaart afkoelen, verpak hem in huishoudfolie en picknicken maar!


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

  1. Hi! Ik ben een collega van Francis en die gaf mij jouw website door! Ik heb gisteravond deze taart gemaakt (met grapefruit ipv sinaasappel) en het was suuuper geslaagd! Ik zal het zeker vaker maken! thanks :)

    • Hey Femi,

      Oooh, wat leuk! En wat een goed idee, met grapefruit. Moet ik toch ook maar eens proberen :-) Fijn dat ie zo goed gelukt is. Fijn weekend!

      Groetjes,
      Emmelien

    • Zoooo leuk dat je hem gemaakt hebt! Blijft spannend als iemand met m’n recepten de keuken induikt. Haha. Fijn dat ie zo goed gelukt was.

Volgend berichtKersen Espresso Smoothie met Amandelmelk