Mango Lassi

Mango Lassi

De zomers in India zijn heet. Bloedje heet. En dan is een beetje verkoeling echt, écht nodig. Het liefst in de vorm van een lassi: de milkshake van India, op basis van ijskoude yoghurt. De lassi-verkopers op straat schenken allerlei varianten. Zo zijn hun klanten dol op zoute lassi met komijn, en ook de zoete mango lassi doet het goed.

Hoe je zo’n mango lassi maakt? Papa Kazmi van hotspot Hills & Mills in Delft weet het als de beste. Zijn populaire recept verschijnt binnenkort in een heus eigen kookboek waar hij samen met zijn kids aan werkt, waarover hier meer. En jawel, wij mogen Papa’s lassi alvast voorproeven.


MANGO LASSI

Recept van Papa Kazmi

– 2 grote (of 4 kleine) mango’s, geschild, in blokjes gesneden
– 400 ml yoghurt
– 200 ml melk
– mespunt zeezout
– 12 ijsblokjes
– agave nectar, naar smaak

Meng alle ingrediënten in een blender. Serveer de lassi in longdrink glazen met vrolijke rietjes.


Het textiel en de rietjes zijn van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtAardbeien IJs met Basilicum