Muffins met Peer, Gember en Chocolade

Muffins met Peer, Gember en Chocolade

Dat is wennen zeg, die kou. Trui aan, jasrits dicht, sjaal om – mijn zwierige topjes met risico op onderkoeling laat ik vol weemoed in de kast liggen. En terwijl de buitentemperatuur onaangenaam blijft dalen, groeit mijn trek in stevige kost met de volle en warme smaken van de herfst. Eén van mijn lievelings: peer met gember en chocolade. Helemaal als ik er een stel geurige muffins mee bak. Kop hete thee erbij, met een dekentje de bank op; zo’n frisse herfstdag is stiekem best fijn.


MUFFINS MET PEER, GEMBER EN CHOCOLADE

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 6 muffins

Voor de muffins
– 225 g amandelmeel
– 1 tl gemberpoeder
– 1/2 tl baking soda
– 1/4 tl bakpoeder
– flinke snuf zout
– 1 ei
– 4 el ongezoete amandelmelk
– 4 el honing
– 4 el gesmolten kokosolie
– 120 g geschilde peer in blokjes
– extra: 6 papieren caisses en een muffinvorm

Voor de chocoladeganache
– 80 g pure chocolade van minstens 75% cacao*, fijngehakt
– 6 el ongezoete amandelmelk

* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelmeel, gemberpoeder, baking soda, bakpoeder en zout in een kom. Klop in een andere kom het ei los en voeg de amandelmelk, honing en kokosolie toe. Roer tot een geheel. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een beslag (roer niet te lang). Roer als laatste de peer erdoor.

Doe de papieren caisses in de muffinholtes en vul ze met het beslag. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Maak ondertussen de chocoladeganache. Doe hiervoor de chocolade en de amandelmelk in een hittebestendige kom en hang deze in een pan met een klein laagje water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Zet de pan op een laag vuur. Breng het water tegen de kook aan en draai het vuur, net voordat het water begint te koken, uit. Laat smelten en roer tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen en dikker worden. Overgiet de afgekoelde muffins met de chocoladeganache. Zet de muffins even in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.


Het servies is van Huisnummer 73, het lepeltje van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtQuinoa Ontbijt met Appel en Kaneel