Notenbrood

Notenbrood

Midden tussen de hoge kantoorgebouwen aan de rand van Utrecht ligt de weelderige volkstuin van blogger Marleen van Es. Naast bijvoorbeeld snijbiet, tuinbonen en citroenmelisse, groeit er ook een pruimenboom. Maar daar blijft het niet bij: achterin haar tuin staat een knus, houten huisje en een picknicktafel naast slingerende druivenranken. Wat een groen paradijs! Met haar zelf-geoogste groenten, kruiden en fruit bedenkt Marleen eenvoudige, heerlijke gerechten waar ze prachtige foto’s van maakt. Omdat Marleen naar hartelust blijft zaaien, planten en oogsten is het dan ook niet meer dan logisch dat ze dit voorjaar haar tweede kookboek ‘Oogst’ uitgaf. Ik mocht het recept voor haar notenbrood als voorproefje geven. Lekker met zelfgemaakte jam van je eigen oogst.


NOTENBROOD

Glutenvrij – Voor 1 notenbrood

– 60 g roomboter
– 100 g amandelen
– 100 g hazelnoten
– 100 g zonnebloempitten
– 100 g pompoenpitten
– 100 g sesamzaad
– 100 g gebroken lijnzaad
– 100 g rozijnen
– 35 g kokosbloesemsuiker
– 1 tl zout
– 5 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter op een laag vuur. Doe de noten, pitten, zaden, rozijnen, kokosbloesemsuiker en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe en meng. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.

Schenk het notenmengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik van 30 cm. Bak het notenbrood in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar. Laat het brood afkoelen voordat je het snijdt. Lekker met zelfgemaakte jam van je eigen oogst.

Je kunt het notenbrood verpakt in folie in de koelkast ongeveer vijf dagen bewaren.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtBevroren Choco-Notenbananen