papaja-cheesecake

Papaja Cheesecake

Als ik van het station naar huis loop, denk ik wel eens: hoe zou het zijn als de Stationsweg zou lijken op een straat in Thailand waar je langs de kant van de weg bij eenvoudige eetstalletjes op ieder tijdstip kunt eten?

Bekenden en onbekenden zouden bij elkaar aan tafel aanschuiven en samen smullen van de meest uiteenlopende dagverse gerechten die voor hun neus bereid zijn. Ik denk dat ik mij dan keer op keer zou laten verleiden door de heerlijke geuren en het vrolijke geklets, en nog maar zelden zou koken. En ik zou vast niet de enige zijn. Want wie wil er dan nog uit werk gehaast de supermarkt in duiken?

Hoewel de gemeente Leiden flink bezig is met het pimpen van de binnenstad, zie ik dit nog niet gauw gebeuren. Dus blijft het bij dromen en terugdenken aan de Pad Thai en verse papaja die ik jaren terug bij een straatstalletje in Bangkok bestelde.


PAPAJA CHEESECAKE

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 12 stukken

Voor de bodem
– 150 g rauwe macadamianoten
– 5 el geraspte kokos
– 8 Medjool-dadels, ontpit
– snufje zout

Voor de vulling
– 200 g rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water
– 300 g verse papaya, geschild, in blokjes
– sap van 1 limoen
– 160 ml kokosmelk
– 60 ml ahornsiroop
– 60 ml gesmolten kokosolie
– snufje zout 

Voor de garnering
– limoenrasp
– geraspte kokos
– gedroogde eetbare korenbloemen

Bekleed een rechthoekige bakvorm (29 x 10 x 4 cm) met huishoudfolie.

Hak in een keukenmachine de macadamianoten en geraspte kokos tot een fijn meel. Voeg de dadels, en het zout toe en mix tot het mengsel aan elkaar begint te plakken. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk het stevig aan. Zet weg in de koelkast.

Meng in een blender alle ingrediënten voor de vulling – behalve de kokosolie – tot een glad mengsel. Voeg als laatste de kokosolie toe en meng het goed door.

Giet de vulling bovenop de taartbodem. Laat de cheesecake opstijven in de vriezer.

Haal de taart ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Snijd in vierkante stukken. Garneer met limoenrasp, geraspte kokos en gedroogde korenbloemen.


Het bord is van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. Regina

    Prachtig. Ik hou niet van papaja maar het ziet er prachtig uit. Ik ga bijna overwegen het te maken vanwege de foto’s!

    • Hihi. Dank je wel! Leuk om te horen :-) Maar als je niet van papaja houdt, weet ik niet of je de smaak van deze cheesecake kan waarderen. Want hij proeft natuurlijk wel naar…papaja ;-)

Volgend berichtBanaan Karamel Taartjes