Pecankoekjes met Kakifruit Jam

Pecankoekjes met Kakifruit Jam

Mijn eerste ervaring met een kaki was een niet zo’n beste. De vrucht was vast nog niet rijp genoeg, want hij smaakte zo wrang en melig als wat. Wist ik veel, ik had zo’n exotisch, oranje, bijna vierkant ding nog nooit eerder gezien, laat staan dat ik wist hoe ik hem moest eten. Nu weet ik wel beter. Ik koop ze alleen nog maar overrijp, zo rijp dat ze bijna uit hun vel barsten. En als ik twijfel, laat ik de groenteboer er een voor me uitzoeken. Nooit meer zo’n mishap gehad. Ik eet kaki’s zo uit het vuistje, of ik maak er een jam van die zich heel makkelijk laat lepelen in koekjes met kuiltjes.

“Eet kakifruit zo uit het vuistje, of maak er een jam van die zich heel makkelijk laat lepelen in koekjes met kuiltjes” 


PECANKOEKJES MET KAKIFRUIT JAM

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 12 stuks

Voor de koekjes
– 180 g rauwe pecannoten, fijngemalen tot meel
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 3 el kokosolie, gesmolten
– 4 el ahornsiroop
– 25 g gedroogde cranberry’s, fijngehakt (liefst de variant die gezoet is met appelsap)
– 50 g rauwe pecannoten, grof gehakt

Voor de jam
– 3 overrijpe kakivruchten, geschild, in kleine stukjes
– scheutje water
– 1 el ahornsiroop
– mespuntje verse nootmuskaat

De hoeveelheid jam is meer dan je nodig hebt voor de koekjes. Geeft niks, want hij smeert ook lekker weg op een plak cake, een scone… Of schep een flinke schep door je yoghurt. Mét een handvol granaatappelpitjes. 

Begin met de jam. Breng het fruit met een scheutje water aan de kook. Roer regelmatig en laat 5 tot 10 minuten op laag vuur sudderen. Pureer met een staafmixer. Voeg de ahornsiroop en de nootmuskaat toe en laat nog even pruttelen tot de jam ingedikt is. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Roer voor de koekjes alle ingrediënten (behalve de 50 g grof gehakte pecannoten) in een kom door elkaar tot het een plakkerig deeg is. Rol in je handpalmen 12 kleine balletjes van het deeg. Rol ze door de grof gehakte pecannoten. Druk met je duim een kuiltje in het midden van de deegballetjes. Schep in elk kuiltje een beetje jam. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. De noten mogen niet te bruin worden. Laat de koekjes helemaal afkoelen, voordat je ze van de bakplaat haalt.

PS Je kunt de koekjes ook met een ander smaakje jam vullen. Of laat de jam helemaal voor wat hij is, en maak ze gewoon zonder.


De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

Volgend berichtKastanje-Choco-Pannenkoektaart