Pindakaas Bonbons

Pindakaas Bonbons

Je kent ze vast wel, de zogeheten peanut butter cups van een grote Amerikaanse snoepfabrikant. Maar die fabrikant en Amerika heb je helemaal niet nodig. Je maakt ze heel makkelijk zelf. En nog een stuk gezonder ook. 


PINDAKAAS BONBONS

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – voor 12 bonbons

Voor de onderlaag
– 2 el gesmolten kokosolie
– 3 el pindakaas
– 3 el cacaopoeder
– 2 el ahornsiroop

Voor de bovenlaag
– 2 el gesmolten kokosolie
– 3 el pindakaas

Garnering
– geraspte kokos

Nodig: een siliconen mini-muffin bakvorm

Meng alle ingrediënten voor de onderste laag tot een glad mengsel. Vul de vakjes van de bakvorm voor de helft met het mengsel. Zet ongeveer 10 minuten in de vriezer om op te laten stijven.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de bovenste laag. Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel het mengsel over de onderste laag. Strooi er wat geraspte kokos over. Zet weer terug in de vriezer om weer op te laten stijven.

De bonbons blijven een paar maanden goed in een luchtdicht afgesloten doosje in de vriezer. Koud zijn ze het lekkerst.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. Wauw, ik wist echt niet dat je bonbons kunt maken met pindakaas! Echt een grappig en leuk ideetje!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

    • Ja, grappig hè. En als je van pindakaas houdt, zeker een aanrader. En nog eens heel makkelijk om te maken ook.