Pistachetaart met granaatappel

Pistachetaart met Granaatappelpitjes

De granaatappels liggen nu voor het grijpen. Dat vraagt om een taart met duizend-en-een glinsterende, felroze pareltjes. Het ontpitten van de ronde, harde vrucht valt nog niet mee. Tenzij je het trucje met de pollepel doet. Ken je het handigheidje nog niet? Alsjeblieft. Hier komt ie.

Snijd met een mesje de schil van de granaatappel (niet te diep) rondom in. Breek de granaatappel met je handen in twee helften. Pak een van de helften, leg hem omgekeerd op je hand en sla nu als een malle met een pollepel op de bolle buitenkant. De pitjes vallen er bij toverslag uit. Pas op dat ze niet wegspringen en het roze sap in het wilde weg laten rondspetteren.

“Duizend-en-een glinsterende, felroze pareltjes”


PISTACHETAART MET GRANAATAPPELPITJES

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 1 taart

Voor de bodem
– 190 g amandelmeel
– 40 g rauwe pistachenoten, gepeld en tot meel gemalen
– 2 el maïzena
– zaadjes van een klein vanillestokje
– snufje zout
– 2 el kokosolie, gesmolten
– 2 el ahornsiroop



Voor de vulling
– 100 g rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in koud water
– 100 g rauwe pistachenoten, gepeld en een nacht geweekt in koud water
– 1 el honing
– 1 el kokosolie, gesmolten
– 1 el sinaasappelsap
– 1/2 tl sinaasappelrasp

- zaadjes van een klein vanillestokje


Mag, maar hoeft niet: voeg een paar druppels rozenwater aan de vulling toe voor een extra duizend-en-een-nacht smaak en geur.

Voor de garnering
– de pitjes van 1 granaatappel (doe de pollepeltruc)

- 25 g rauwe pistachenoten, gepeld en grof gehakt

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm met uitneembare bodem – met een diameter van ongeveer 22 cm – in met wat gesmolten kokosolie.

Doe voor de taartbodem amandelmeel, pistachemeel, maïzena, vanille en zout in een keukenmachine. Maal kort tot een grof meel. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en maal tot het een plakkerig kruimeldeeg wordt. Doe het kruimeldeeg in de taartvorm, en verdeel het met je handen over de bodem en omhoog tegen de randen tot je een egale taartbodem hebt. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de taartvulling door de noten samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een dikke, romige crème te malen. Vul de afgekoelde taartbodem met de notencrème en strijk de vulling glad. Verdeel de grof gehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes over de taartvulling.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

  1. Reena

    Wow deze taart ziet er sow mooi en lekker uit!! Wil ik echt een keer gaan proberen.. Beetje bollywood met dat groen en roze :)
    Alleen ashornsiroop.. kun je dat gewoon in de supermarkt kopen? En zo nee, waar dan??

    • Haha. Dank je wel! De taart heeft inderdaad wel een beetje een Bollywood-look :-) De ondergrond is trouwens een oud Indiaas theetafeltje. Helemaal in stijl dus. Haha. Ahornsiroop kun je bij sommige supermarkten kopen. Ik heb het bijvoorbeeld bij de Hoogvliet en bij de AH zien staan. Bij biologische supermarkten (EKO Plaza, Marqt, etc.) hebben ze het sowieso. En anders bij Dille & Kamille of de Tuinen. Genoeg opties dus ;-) Op het flesje staat meestal de Engelse benaming: maple syrup. Tof dat je de taart gaat maken! Benieuwd wat je ervan vindt.

Volgend berichtChocolade-Speculaastruffels