pompoenbrood

Pompoenbrood

Begin 2015 gaf ik mezelf een boekje cadeau waarin ik vijf jaar lang, ieder jaar op dezelfde datum dezelfde vraag voorgeschoteld krijg. De ene vraag is wat diepgaander dan de ander. ‛Wat is je grootste droom?’ ‛Wie zijn de belangrijkste mensen in je leven?’ ‛Welke kleur hebben je sokken vandaag?’ Het invullen is nu vooral leuk, omdat ik mijn antwoorden kan vergelijken met die van vorig jaar. Sommige dingen zijn hetzelfde gebleven, maar de tijd heeft ook dingen veranderd. Zo was bijvoorbeeld mijn lievelingsgroente vorig jaar bietjes, en nu is dat pompoen. Zo leer je nog eens wat over jezelf.


POMPOENBROOD

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 1 cake

– 240 g amandelpasta
– 3 eieren
– 100 g gepureerde gekookte pompoen
– 4 el ahornsiroop
– 4 el kokosolie, gesmolten
– 1 tl baking soda
– 1 tl koekkruiden
– pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de pompoenpitten, en roer tot het een mooi glad beslag zonder klonten is. Schep het beslag in het bakblik. Bestrooi de bovenkant met pompoenpitten.

Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtGezouten Chocoladepopcorn