Pompoenijsjes

Pompoenijsjes

Pompoenen horen bij de herfst, ijsjes bij de zomer. Maar nu de natuur mij in een T-shirt op het terras laat zitten terwijl de herfstbladeren me om de oren vliegen, en mij op slippers op afgevallen kastanjes laat stappen, vind ik dat pompoenen en ijsjes beter dan goed bij elkaar passen. Pompoen, kokosmelk, ahornsiroop en koekkruiden op een ijskoud stokje: herfst en zomer tegelijk!

Toch te koud voor ijsjes? Bak dan eens mijn zoete pompoentaart.

“Pompoenen en ijsjes passen beter dan goed bij elkaar. Herfst en zomer tegelijk!”


POMPOENIJSJES

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 4 -6 ijsjes

– 250 g schoongemaakte flespompoen (pitten en schil verwijderd, vruchtvlees in stukken)
– 120 ml kokosmelk
– 2 el ahornsiroop
– 1/2 tl koekkruiden*

Kook de pompoen in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Doe de afgekoelde pompoen in een blender of keukenmachine en voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal tot een glad en romig mengsel en vul daarmee de ijsvormpjes. Zet de pompoenijsjes minimaal 5 uur in de vriezer. En dan, hup, met zo’n ijskoud stokje naar buiten de nazomerzon in.

* Koekkruiden is een mengsel van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, koriander, piment, foelie en kardemom. Onder andere te koop bij Dille & Kamille. 


PS De spulletjes komen van vintagewinkel Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtEnergieballetjes met Pindakaas en Cacaonibs