Quinoa granola met yoghurt

Quinoa Granola Powerrr

‘Eet geen ontbijtgranen die de kleur van je melk veranderen.’ Ik moest even lachen toen ik deze eetregel van journalist, filosoof en auteur Michael Pollan las. Als kind vond ik het fantastisch: een kom vol vrolijke cereals en dan blijven roeren totdat je melk bijna paars was en naar snoepjes smaakte.

Gelukkig hadden mijn ouders niet zo’n hoge pet op van dit intensief bewerkte ontbijt en stond het met hoge uitzondering op tafel. Blij toe, want het is voor mij nu vanzelfsprekend om zoiets niet te eten. Doe mij maar een kom vol puur natuur waarbij de melk kraakwit blijft.

“Doe mij maar een kom vol puur natuur waarbij de melk kraakwit blijft”

Quinoa Granola


QUINOA GRANOLA

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor ongeveer 10 porties

– 300 g witte quinoa
– 140 g (gecertificeerd glutenvrije) havervlokken
– 70 g bruine amandelen, gehalveerd
– 70 g zonnebloempitten
– 70 g pompoenpitten
– 70 ml honing of ahornsiroop
– 2 el kokosolie, gesmolten
– 1 tl kaneel
– 70 g gedroogde cranberry’s, gehalveerd
– 35 g kokosvlokken

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de quinoa, havervlokken, amandelen, pitten, honing, kokosolie en kaneel. Verdeel het mengsel over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak in een kwartiertje goudbruin. Schep af en toe om, om aanbranden te voorkomen. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Het resultaat: crrrunchy granola. Voeg de cranberry’s en kokosvlokken toe en roer goed door. Serveer met (plantaardige) melk of (plantaardige) yoghurt en met eventueel een paar stukjes appel of ander fruit.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtGroene Bollywood Thee