Rijstpap met kokosmelk en vijgen

Rijstpap met Kokosmelk en Vijgen

Af en toe krijg ik iets voor mijn kiezen waarvan ik denk: zucht, snik, boehoe… het leven is bepaald geen krentenbol. Ik mag dan van mezelf even heul zielig zijn, samen met een XL portie troosteten. Van alle denkbare comfortfood biedt rijstpap met kokosmelk me de meeste troost. Warm, romig, smeuïg – daar slik ik al die zieligheid zo mee weg. De fruittopping laat ik afhangen van het seizoen waarin het troostgeval zich aandient – dit keer werden het verse vijgen.

 “Van alle denkbare comfortfood biedt rijstpap met kokosmelk me de meeste troost”


 RIJSTPAP MET KOKOSMELK EN VIJGEN

 Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 2 personen

Ook lekker op happy days. 

Voor de rijstpap
– 100 g dessertrijst
– 300 ml kokosmelk
– 200 ml water
– zaadjes van een 1/2 vanillestokje
– snufje zout

Voor de vijgen
– 2 verse vijgen
– 1/2 el kokosbloesemsuiker

Voor erbij 
– ongezouten pistachenootjes, grof gehakt

Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een middelgrote pan. Voeg de vanillezaadjes en het snufje zout toe. Zet de pan op half hoog vuur en breng aan de kook. Laat de rijst zachtjes koken tot hij gaar is en bijna al het vocht geabsorbeerd heeft – er ontstaat een soort dikke pap. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de vijgen doormidden en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de vijgen ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn en de kokosbloesemsuiker gekarameliseerd is.

Serveer de warme rijstpap met de geroosterde vijgen en pistachenootjes.


PS De theedoek, schaaltjes en lepeltjes komen van vintagewinkel Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. Ik vind rijstepap zo onwijs lekker! Heb het nog nooit suikervrij gegeten, dus ben benieuwd of mij dat ook zo smaakt :-)

    • Haha. Ook een rijstpap-fan dus. Ik vind het zo zoet genoeg. Zeker met de gekarameliseerde vijgen erbij. Voor wat extra zoetigheid kun je eventueel bij het opdienen nog wat ahornsiroop over de rijstpap schenken. Eet smakelijk! :-)

Volgend berichtPompoenijsjes