Watermeloensorbet met chocolade 'zaadjes'

Suikervrije Watermeloensorbet met Chocolade ‘Zaadjes’

Vandaag precies nog 1 week en dan is het officieel Z-O-M-E-R! Laat maar komen die warme, zinderende, broeierige dagen waarop we massaal snakken naar een beetje verkoeling.

Mochten onze weermannen zo’n hittegolf aankondigen, haal dan vooral een über grote watermeloen in huis. IJskoud de beste zomerse dorstlesser! Snijd hem in parten, bijt in het rozerode vruchtvlees en laat het zoete sap ongegeneerd over je kin lopen. Nóg lekkerder en nóg verfrissender is deze strandfiguur-vriendelijke watermeloensorbet met chocolade ‘zaadjes’.

“Bijt in het rozerode vruchtvlees en laat het zoete sap ongegeneerd over je kin lopen”

PS Met dit recept doe ik mee aan het Foodblog Event van juni 2013 met het door Kelly Bennis bedachte thema: special* ice cream. Special = zonder suiker en koemelk.


WATERMELOENSORBET MET CHOCOLADE ‘ZAADJES’

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 4 personen

– een kwart van een grote, ovale watermeloen (circa 1 kilo vruchtvlees)
– sap van 1 limoen
– 25 g Vivani chocolade 92% cacao*
– klein handje verse muntblaadjes

Watermeloen

(Liefst) een dag van te voren
Snijd de watermeloen in grote stukken en snijd de donkergroene schil en de witte velletjes van het vruchtvlees. Verwijder zorgvuldig alle zaadjes. Snijd het ontpitte vruchtvlees in blokjes. Schep de watermeloenblokjes in een afsluitbare, diepvriesbestendige bak en zet in de vriezer. Laat de watermeloen in minimaal 6 uur bevriezen.

Vlak voor het serveren
Hak de chocolade in stukjes – net zo klein als de zwarte watermeloenzaadjes – en scheur de muntblaadjes.

Pureer de diepgevroren watermeloenblokjes samen met het limoensap in een keukenmachine tot een gladde sorbet. Voeg de chocolade ‘zaadjes’ toe en roer met een lepel goed door. Schep bolletjes met een ijstang of ijslepel en serveer met flink wat gescheurde muntblaadjes – ze zijn er niet voor de mooi (ok, een beetje dan), maar voor de smaak. Nog sorbet over? Je kunt het weer opnieuw invriezen.

Kist watermeloenen

* Ik gebruikte deze chocoladereep van Vivani omdat hij geen suiker en zuivel bevat. De enige 3 ingrediënten zijn: cacaomassa, cacaoboter en kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker is ongeraffineerd (dus alle vezels, vitaminen en mineralen zitten er nog in) en geeft geen sugarrush door de lage glycemische index. Geen problemen met suiker en zuivel? Dan kun je natuurlijk ook pure chocolade van een ander merk gebruiken. Wel het liefst met minimaal 70% cacao.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

    • Dank je wel! Je zou watermeloen en chocolade in eerste instantie niet zo snel bij elkaar zoeken, maar het is echt een heerlijke combi :-)

  1. Wauw, leuk idee, en dat zonder ijsmachine. Dit ga ik van de zomer zeker eens uitproberen, leuke site!

    • Dank je wel! En zonder ijsmachine idd :-) Nu nog even wachten totdat die grote watermeloenen weer in de winkel liggen.

Volgend berichtFoodblogswap: Aardbeienmilkshake (zuivelvrij, suikervrij)