Homemade spiced-up amandelpasta

Super Snack: Appel gedipt in Homemade Spiced-up Amandelpasta

Halloooo nieuwe favoriete gezonde snack! Rooster een berg bruine amandelen in de oven, maal ze tot een smeuïge pasta, spice it up met kaneel, gember en nootmuskaat, snijd een appel in partjes en dippen maar!

“Het is verleidelijk om de hele voorraad in 1 keer weg te dippen”


HOMEMADE SPICED-UP AMANDELPASTA 

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij

Een pot vol spiced-up amandelpasta maken…zo doe je dat! En ik weet het, het is verleidelijk om de hele voorraad in 1 keer weg te dippen, maar probeer het bij 1 eetlepel per appel te houden. Ben je niet zo’n spiced-up type? Laat de specerijen dan weg. Puur en alleen amandelpasta is ook yummy.

– 400 g bruine amandelen, ongebakken, ongezouten
– 1 volle tl kaneel
– ½ volle tl gemberpoeder
– ¼ volle tl nootmuskaat
– snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 °C. Spreid de amandelen uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20 minuten in het midden van de oven. Ze worden iets donkerder van kleur en gaan heerlijk geuren. Haal de amandelen uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Doe de afgekoelde amandelen in een keukenmachine en maal ze in 1 tot 2 minuten tot poeder. Schraap de zijkanten schoon. Ga verder met het malen van de amandelen tot ze hun olie vrijlaten en er een smeuïge, romige, smeerbare notenpasta ontstaat. Wees geduldig. Roer de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en het snufje zout erdoor.

Doe de amandelpasta in een gesteriliseerde glazen pot met deksel. Je kunt het zo wel 1 maand in de koelkast bewaren.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtRabarber-Frambozencompote (suikervrij)