Teff Koekjes

Teff Koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt van teff, een van oorsprong Ethiopisch graansoort waarvan de piepkleine zaadjes groeien in aren. De graantjes worden fijngemalen tot een meel met een nootachtige smaak. In thuisland Ethiopië wordt het vooral gebruikt voor het maken van injera: een sponzig, licht gefermenteerd platbrood dat lijkt op een enorme pannenkoek. Een maaltijd zonder is niet compleet. Zou teff daarom ook wel liefdesgras genoemd worden? 


TEFF KOEKJES

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor ongeveer 24 koekjes

– 200 g teffmeel
– snufje zeezout
– 250 g pindakaas
– 125 g honing
– 100 g gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 180°C.  Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.

Meng het teffmeel met het zout in een kom. Roer in een andere kom de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg de droge ingrediënten toe en roer goed door elkaar.

Maak balletjes uit het koekjesdeeg (ongeveer 1 eetlepel per koekje) en leg ze op het bakpapier. Druk elk balletje voorzichtig met een vork plat, zodat ze leuke streepjes krijgen.

Bak de koekjes 10 tot 11 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Muziektip voor tijdens het bakken >>


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. Heb nog nooit van Teff koekjes gehoord om eerlijk te zijn. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Zeker eens maken :)

Volgend berichtDadels met Pistachepindakaas