Wentelteefjes met pindakaasijs en zwarte bessenjam

Vegan Wentelteefjes met Pindakaasijs en Zwarte Bessenjam

You’re the peanut butter to my jelly. Ik stel me zo voor dat een verliefd Amerikaans meisje dit in de oren van haar stoere vriendje met een klein hartje fluistert. Met de goede hoop dat hij zonder een seconde bedenktijd reageert dat zij the jelly to his peanut butter is, en als liefdesdaad meteen de keuken induikt om de Amerikaanse sandwichklassieker voor haar te smeren.

Ikzelf heb de woorden nog niet over mijn lippen gekregen. Dit komt vooral omdat ik peanut butter & jelly nooit zo’n passend setje heb gevonden. Helemaal niet op zo’n kleffe witte Bimbo-boterham. Toch moet er een reden zijn waarom dit broodje zo’n grote aantrekkingskracht op Amerikanen heeft. Nog maar eens een kans geven dan. Maar dan wel net ff anders.

“Met de goede hoop dat hij zonder een seconde bedenktijd reageert dat zij the jelly to his peanut butter is”

De kleffe witte boterhammen werden knapperige wentelteefjes. De mierzoete aardbeienjam verruilde ik voor jam van zurige, aardse zwarte bessen. En de lik pindakaas maakte plaats voor een grote bol pindakaasijs. Kijk, now we’re talking! Deze combi wil ik wel bij iemand in zijn oren fluisteren. En als ik hem echt heel, heel lief vind, maak ik het ook nog voor hem klaar.


WENTELTEEFJES MET PINDAKAASIJS EN ZWARTE BESSENJAM

Suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij & vegan – Voor 2 personen

Voor de wentelteefjes
– 250 ml rijstmelk, ongezoet
– ½ tl kaneel
– ½ banaan, geprakt
– 4 witte boterhammen* (liefst van rustiek zuurdesembrood) 
– klontje kokosolie

* Geen gluten? Gebruik dan glutenvrij brood.

Voor het pindakaasijs
– 2 rijpe bananen, gepeld, in stukken gesneden en ingevroren
– 3 à 4 el pindakaas (liefst een bio-pindakaas waar 99% pinda’s en een snufje zout in zit)

Voor de jamlaag
– zwarte bessenjam, zonder toegevoegde suiker (ik gebruikte die van het Italiaanse bio-merk Fiordifrutta. Deze jammaker zoet zijn zwarte bessenjam met appelsap)

Begin met de wentelteefjes. Meng met een staafmixer de rijstmelk, kaneel en banaan door elkaar. Leg de boterhammen op een schaal en bedruip met het melkmengsel. Draai de boterhammen om, zodat beide kanten zich kunnen volzuigen. Let op: laat het brood niet te lang liggen, want dan valt het uit elkaar. Verhit in een koekenpan een klontje kokosolie en bak de sneetjes brood aan beide kanten mooi bruin. Wentel ’t eventjes met een spatel.

Maak intussen het pindakaasijs. Doe de bevroren bananen samen met de pindakaas in een keukenmachine. Laat draaien tot het mengsel glad en romig is. Stop af en toe om de zijkanten van de machine schoon te schrapen. Heb geduld – het duurt even voordat het een smeuïge massa wordt.

Besmeer de nog warme wentelteefjes met een dikke laag zwarte bessenjam. Schep er een grote bol pindakaasijs bovenop en dig in! Je kunt de wentelteefjes ook stapelen – wordt het helemaal Amerikaans.

Is het ijs te zacht om er bollen van te scheppen? Zet het ijs dan even in de vriezer om het wat op te laten stijven.


PS De spulletjes komen weer van PLUUM, lekker en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

1 reactie

  1. Hilly

    Whow!!! Feliciteer je degene die de gelukkige mag zijn?

Volgend berichtPruimen met Tijm uit de Oven