Vijgenrepen met Anijs en Amandelen

Vijgenrepen met Anijs en Amandelen

Zaadjes die zo vrolijk openknappen in je mond; dat hebben vijgen en anijs alletwee. Wat inhoudt dat als je ze tegelijkertijd eet, je dubbel zoveel geknetter hoort. Probeer maar eens met deze repen. En tijdens al die kleine, speelse ontploffingen zul je erachter komen dat hun smaken ook nog eens knettergoed samengaan…


VIJGENREPEN MET ANIJS EN AMANDELEN

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 4 repen

– 280 g gedroogde, ongezoete Turkse vijgen 
– 50 g rauwe bruine amandelen, grof gehakt
– 1 tl kokosolie, op kamertemperatuur
– 1 tl cacaonibs
– 1/2 tl anijszaad
– 1/4 tl kaneelpoeder
– snufje zout

Snijd de harde steeltjes van de gedroogde vijgen en doe de vijgen in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het een kleverig geheel is. Doe in een kom en kneed met je handen de overige ingrediënten erdoor.

Bekleed een vierkante of rechthoekige vorm met huishoudfolie. Spreid het mengsel in een gelijkmatige laag uit. Laat in minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snijd in vier repen. Neem een hap en geniet van het knettereffect.


De theedoek is van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

1 reactie

Volgend berichtMango IJs met Passievrucht