Warme chocolademelk met een cayenne kick

Warme Chocolademelk met een Cayenne Kick

Wat een wereld van verschil! Amper een week geleden huppelde ik nog op mijn slippers en met een kort jurkje aan door het park, en nu verstop ik me het liefst de hele dag binnenshuis al liggend op de bank onder een driedubbele laag fleece dekens. Weg van die dreigende donkere luchten, die flinke regenbuien, die stevige wind. Veilig warm binnen. Met een enorme mok dampende chocolademelk binnen handbereik.

“Een gezonde makeover van de warme chocoladedrank, zodat je hem gerust op elke herfstige binnenhangdag kunt drinken”


WARME CHOCOLADEMELK MET EEN CAYENNE KICK

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 2 mokken

Een jaar of wat geleden maakte mijn chocolate loving schoonzusje voor het eerst een gigantische pan warme chocolademelk voor ons – volgens een recept dat ze als souvenir meekreeg na een bezoek aan een Zwitserse chocolademaker. Zowel het schoonzusje als het chocolademelkrecept zijn liefdevol in de familie opgenomen. Dit is mijn gezonde makeover van de warme chocoladedrank, zodat je hem gerust op elke herfstige binnenhangdag kunt drinken.

– 500 ml ongezoete amandelmelk
– 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, zaadjes eruit geschraapt
– 4 el (rauwe) cacao
– ¼ tl cayennepeper
– 1 el (rauwe) honing
– 1 el kokosbloesemsuiker
– snufje zout
– 125 ml warm water

Doe de melk in een pan en verwarm het samen met de vanille (de zaadjes en het stokje) op een matig vuur. Roer de cacao en cayennepeper door de melk, tot het mengsel glad is. Voeg de honing, kokosbloesemsuiker en zout toe en laat volledig in de melk oplossen. Leng de chocolademelk aan met het water en warm nog even goed door. Verwijder het vanillestokje. Klop met een garde of staafmixer de chocolademelk schuimig. Serveer in mokken.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtFoodblogswap: Oer-Hollandse Wentelteefjes