Warme Winter-Appelsap

Warme Winter-Appelsap

Oké, ik kan me voorstellen dat je een fles appelsap niet zo snel op je kerstboodschappenbriefje krabbelt. Want, indruk maken op je gasten met zoiets alledaags? Ze zien je al aankomen. Dat wordt toch een complete kerstmisser?

Niet als je een pan vol appelsap langzaam verwarmt met slierten sinaasappelschil, kaneel, steranijs, kruidnagels en nootmuskaat, en serveert in grote mokken met kaneelstokjes als roerstaafjes. Daar scoor je geheid punten mee. Weer eens wat anders dan die geijkte glühwein. En je gaat er even hard van gloeien. Wel zo gezellig: de Bob en kleine koters in het kerstgezelschap kunnen nu gewoon met de meute mee proosten en drinken.

Staat je opa, schoonmoeder of lief toch te springen om wat sterker spul? Giet dan een scheut(je) rum of calvados in het glas in kwestie.

“Weer eens wat anders dan die geijkte glühwein”


WARME WINTER-APPELSAP

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – Voor 1 liter

– 1 liter troebel, puur natuurlijk appelsap (ik gebruikte die van Appelaere)
– 2 dunne slierten sinaasappelschil (zonder het wit)
– 1 kaneelstokje, doormidden gebroken
– 1 steranijs
– 4 kruidnagels
– mespuntje vers geraspte nootmuskaat
Hoef niet, mag wel: kaneelstokjes, schijfjes sinaasappel en kruidnagels om het winterdrankje mee op te vrolijken.

Giet het appelsap in een pan en voeg de sinaasappelschil en de specerijen toe. Verwarm zachtjes op laag vuur, en laat de smaken ongeveer 10 minuten intrekken. Zeef het en schenk in mokken of glazen. Garneer met een kaneelstokje en een schijfje sinaasappel waar je een paar kruidnagels ingedrukt hebt. Serveer warm.


De theedoek en het houten plankje komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtElitehaver met Gedroogde Kerstomaatjes