Wortelcake zonder suiker

Wortelcake zonder Suiker

Et voilà! Een gezonde(re) versie van mijn wortelcake die het altijd errug goed doet op feestjes en partijen. Anders dan in mijn klassieke recept, gebruik ik geen tarwebloem maar volkoren speltmeel, geen boter maar kokosolie, en geen kristalsuiker maar ahornsiroop. Ik zeg: wortelcake als ontbijt! 


WORTELCAKE ZONDER SUIKER

Suikervrij, zuivelvrij & tarwevrij – Voor 1 cake

– 180 g volkoren speltmeel
– 50 g geraspte kokos
– 1 tl kaneel
– 1 tl kardemom
– 1/2 tl baking soda
– 1/4 tl zout
– 2 eieren, op kamertemperatuur
– 60 g kokosolie, gesmolten
– 125 g ahornsiroop
– 140 g geraspte wortel
– 75 g walnoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 180°C.  Bekleed een cakevorm (van 21 x 12 x 7,5 cm) met bakpapier.

Meng in een kom het speltmeel, kokos, kaneel, kardemom, baking soda en zout.

Klop in een andere kom met een mixer de eieren tot ze lichtgeel en schuimig zijn (ze moeten niet enorm in volume toenemen). Laat de mixer draaien en voeg in een dun straaltje de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop toe.

Spatel met een rubberen spatel beetje bij beetje de droge ingrediënten door het eimengsel tot een homogene massa. Roer er de walnoten en geraspte wortel door.

Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Bak de wortelcake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een prikker in het midden van de cake: als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 minuten. Laat de cake 5 minuten in het blik afkoelen.

Haal de cake uit het blik en verwijder het bakpapier. Leg op een rooster en laat afkoelen.


De schaal is van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtZoete Labneh met Rozenwater