Zoete Aardappel Smoothie

Zoete Aardappel Smoothie

Je zou denken dat de zoete aardappel bij de aardappelfamilie hoort. Toch niet. Het is officieel een groente. En omdat niemand meer vreemd opkijkt van een portie groente in een smoothie, gooide ik het knolgewas samen met wat ander spul de blender in. Een groente smoothie die nou eens een keer niet groen, maar oranje is.


ZOETE AARDAPPEL SMOOTHIE

Zoet, kruidig en zo romig als een milkshake.

Suikervrij, glutenvrij & zuivelvrij – Voor 1 smoothie

– 1 middelgrote zoete aardappel (ook wel bataat genoemd)
– 1/2 bevroren banaan
– 250 ml kokosmelk
– 2 Medjool-dadels, geweekt in warm water, velletje eraf en ontpit
– mespuntje kaneel
– mespuntje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de zoete aardappel op een bakplaat van de oven. Zet 45 tot 60 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Haal uit de oven. Snijd de schil in, zodat de stoom kan ontsnappen. Laat afkoelen. Haal de schil van de zoete aardappel eraf en pureer met een blender tot een puree.

Weeg 100 gram van de zoete aardappelpuree af. Doe de rest van ingrediënten erbij en mix met een blender tot een gladde, romige smoothie. Verdun eventueel met een scheutje water. Schenk in een glas, bestrooi met wat extra kaneel en nootmuskaat en serveer met een vrolijk rietje.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtVijgenrepen met Anijs en Amandelen