Zoete Aardappeltoast

Zoete Aardappeltoast

Op zoek naar een broodvervanger? Of gewoon uitgekeken op je bammetje? Gooi dan eens een sneetje zoete aardappel in de broodrooster. Twee of drie keer roosteren op de hoogste stand, en tada, je kunt de zoete aardappeltoast beleggen met whatever je op een gewone boterham zou doen. Pindakaas, banaan en kaneel bijvoorbeeld. 


ZOETE AARDAPPELTOAST*

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij – zoveel je maar wilt

– zoete aardappel
– olijfolie (kokosolie kan ook) 

Was de zoete aardappel en snijd hem in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik (schillen is niet nodig, maar mag wel). Smeer de zoete aardappelplakken met een kwastje in met olie.

Rooster de plakken in een broodrooster op de hoogste stand, afhankelijk van je broodrooster moet je 2 à 3 keer roosteren. De toast is klaar als je er met een vork in prikt, de binnenkant zacht is en de buitenkant begint te kleuren.

Beleg je zoete aardappeltoast met je favoriete beleg.


* Uit het kookboek Zoete Aardappel van Colette Dike (de vrouw achter Fooddeco).

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtNotenbrood