Zoete, zoute, pittige pecannoten

Zoete, Zoute, Pittige Pecannoten

Deze zoete, zoute, pittige pecannoten komen met een kleine waarschuwing. Als je eenmaal aan ze begint, kun je niet meer van ze afblijven. Eet de nootjes daarom bij voorkeur in meeknabbelend gezelschap – dat verkleint (lichtelijk) het risico dat je ze allemaal zelf opsnoept.

“Eet de nootjes bij voorkeur in meeknabbelend gezelschap”


ZOETE, ZOUTE, PITTIGE PECANNOTEN

Suikervrij, zuivelvrij & glutenvrij

– 300 g rauwe pecannoten
– 75 ml maple syrup
– 1 el ontgeurde kokosolie, gesmolten
– ½ tl kaneel
– ¾ tl chilipoeder
– 1 tl fleur de sel of een ander soort zeezout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spreid de pecannoten in 1 laag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de overige ingrediënten in een kom.

Haal de warme noten uit de oven (laat de oven wel aanstaan) en voeg ze meteen aan het zoete, zoute, pittige mengsel toe. Roer tot ze helemaal bedekt zijn. Spreid de pecannoten weer in 1 laag uit over de met bakpapier beklede bakplaat, doe ze terug in de oven en rooster ze, onder af en toe omscheppen, nog 12 tot 15 minuten.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Breek met je handen de noten los van elkaar. Ze zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.


PS De stofjes en het schaaltje komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

    • Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ze zijn heel makkelijk te maken. Tot donderdag trouwens! Zien we elkaar eindelijk eens in het ‘echt’ :-)

Volgend berichtMojito met Honingrum