Aardbeien met Slagroom van Kokosmelk
Voor wie geen zuivel mag of wil, is slagroom natuurlijk not done. Hoewel? Niet als je hem van de romige melk van een kokosnoot klopt.
De truc is simpel. Zet een blik kokosmelk een nacht in de koelkast. Door de kou scheidt de kokosroom zich van het kokoswater. Schep de dikke roomlaag uit het blik en laat het water zitten. Klop in een kom de kokosroom luchtig met een mixer. Koud kunstje toch? Grijp alleen niet naar de halfvolle kokosmelkvarianten,; dan werkt de simpele truc dus mooi niet.
“Huup huup, slagroomtruc”
Schep een flinke klodder van het romige, luchtige, naar kokos smakende spul op alles waar je normaal slagroom op zou doen. En schep het dan vooral op verse aardbeien.
AARDBEIEN MET SLAGROOM VAN KOKOSMELK
INGREDIËNTEN
- 1 blikje kokosmelk*
- bakje verse aardbeien
Doe de slagroomtruc van hierboven.
* Koop kokosmelk het liefst zonder E-nummers, guar gom en andere toevoegingen. Mijn favoriet is van het Thaise merk AROY-D (ingrediënten: 60% kokos, water). Te koop bij de toko.
PS De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks
Anne
Wat een originele en simpele truc! Snel uitproberen.
zoetenroze
Jaaaa. Alle credits naar de persoon die dit bedacht heeft :) Je moet er maar op komen.
cuisineceline
Klinkt erg lekker!
zoetenroze
Is het ook :D Haha. Je moet natuurlijk wel van kokos houden.
Iris
Ik heb dit laatst ook geprobeerd, maar helaas bleef mijn kokosmelk vloeibaar :-(. Mag ik vragen welk merk jij hebt gebruikt? Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar het resultaat.
Groetjes, Iris
zoetenroze
Hoi Iris,
Wat jammer! Het schijnt inderdaad niet met elk merk te werken. Zeker niet met de halfvolle varianten. De kokosmelk moet vet genoeg zijn. Ik gebruik het merkt Aroy-D. Te koop bij de toko – ook die in Leiden :-D Daar werkt het heel goed mee. Ga je nog een poging wagen?
Groetjes,
Emmelien