Aardbeien met Slagroom van Kokosmelk

Voor wie geen zuivel mag of wil, is slagroom natuurlijk not done. Hoewel? Niet als je hem van de romige melk van een kokosnoot klopt.

De truc is simpel. Zet een blik kokosmelk een nacht in de koelkast. Door de kou scheidt de kokosroom zich van het kokoswater. Schep de dikke roomlaag uit het blik en laat het water zitten. Klop in een kom de kokosroom luchtig met een mixer. Koud kunstje toch? Grijp alleen niet naar de halfvolle kokosmelkvarianten,; dan werkt de simpele truc dus mooi niet.

“Huup huup, slagroomtruc”

Schep een flinke klodder van het romige, luchtige, naar kokos smakende spul op alles waar je normaal slagroom op zou doen. En schep het dan vooral op verse aardbeien.


AARDBEIEN MET SLAGROOM VAN KOKOSMELK

INGREDIËNTEN
 • 1 blikje kokosmelk*
 • bakje verse aardbeien

Doe de slagroomtruc van hierboven.

* Koop kokosmelk het liefst zonder E-nummers, guar gom en andere toevoegingen. Mijn favoriet is van het Thaise merk AROY-D (ingrediënten: 60% kokos, water). Te koop bij de toko.


PS De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

6 reacties

 1. Ik heb dit laatst ook geprobeerd, maar helaas bleef mijn kokosmelk vloeibaar :-(. Mag ik vragen welk merk jij hebt gebruikt? Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar het resultaat.

  Groetjes, Iris

  • Hoi Iris,

   Wat jammer! Het schijnt inderdaad niet met elk merk te werken. Zeker niet met de halfvolle varianten. De kokosmelk moet vet genoeg zijn. Ik gebruik het merkt Aroy-D. Te koop bij de toko – ook die in Leiden :-D Daar werkt het heel goed mee. Ga je nog een poging wagen?

   Groetjes,
   Emmelien

Volgend berichtFrambozen Lavendel ‘Soft Serve’ IJs