Abrikozen Bites met Pistache en Rozen
Met dit hapje breng je de geuren en kleuren van een Midden-Oosterse soek in een handomdraai naar je eigen tafel. Drink er met kleine teugjes een glaasje rozenblaadjesthee bij, als theekransje of afsluiter van een duizend-en-een-nachten-maaltijd. Bismillah!
PS Twee glimlachende kraamhouders op de Oosterse markt in Beverwijk brachten me op het idee om dit recept te maken. Ga maar eens op zoek naar hun kraampje met ‘kum cakes’.
ABRIKOZEN BITES MET PISTACHE EN ROZEN
INGREDIËNTEN – VOOR 12 STUKS
- 500 g gedroogde abrikozen
- 100 g ongezouten pistachenoten, gepeld en grof gehakt
- gedroogde rozenblaadjes (te koop in Midden-Oosterse supermarkten)
BEREIDINGSWIJZE
- Doe de abrikozen in een keukenmachine en mix tot een kleverige, samenhangende pasta. Dit kan een paar minuten duren. Stort het geheel op een stuk huishoudfolie en vorm er met je handen een zo gelijkmatig mogelijke, vierkante laag (van ongeveer 3 cm hoog) van.
- Bedek zowel de boven als de onderkant met de grof gehakte pistachenoten en rozenblaadjes. Druk ze een beetje aan, zodat ze goed blijven zitten.
- Wikkel in huishoudfolie en leg even in de koelkast. Haal uit de koelkast en snijd in 12 gelijke vierkantjes.
Voor 1 kop rozenblaadjesthee: Overgiet 2 tl gedroogde rozenblaadjes met kokend water en laat een paar minuten trekken.
anne-marij
Wauw ziet er prachtig uit en lekker makkelijk om te maken ook! Ik ga ze zeker uitproberen.
zoetenroze
Kleine moeite, groots effect ;-) Haha. Veel plezier met het maken ervan. Benieuwd of de smaak jou ook meteen aan het Midden-Oosten doet denken.