Abrikozen Frambozen Taart

Hoewel ik liever niet op of in zee vertoef, heb ik het grote water wel graag dicht in mijn buurt. Mijn favoriete stedentrip-bestemmingen zijn dan ook steden aan de kust. Dit keer reisde ik naar San Sebastian in het Spaanse Baskenland. Donostia op z’n Basks. Toen ik jaren geleden een stukje over deze ‛mooiste stad van Noord-Spanje’ las (prachtige baai, dito stranden, ruige bergen, schilderachtig oud centrum, hippe surfwijk, beste pintxos), wilde ik er per se een keer naartoe. Nu maar hopen dat hij in het echt niet tegen zou vallen.

Maar dat gebeurde niet. Juist het tegenovergestelde. Het mooie plaatje dat me was voorgespiegeld, klopte met de werkelijkheid. En hoe beter ik hem leerde kennen, hoe gekker ik op hem werd. Zo gek, dat ik wel drie keer weemoedig achterom keek toen mijn bus naar Bilbao de stad uitreed. Nog een paar laatste blikken, voordat hij uit het zicht verdween. Dag Donostia. Je hebt mijn hart gestolen.

“Hoe beter ik hem leerde kennen, hoe gekker ik op hem werd”

Om nog een beetje in Spaanse sferen te blijven, maakte ik thuis meteen een taart met Spaanse abrikozen (albaricoques) en lavendel – Donostia ligt tenslotte tegen de Franse grens.


ABRIKOZEN FRAMBOZEN TAART 

INGREDIËNTEN – VOOR 1 TAART

Voor de bodem

 • 190 g amandelmeel
 • 40 g (gecertificeerd glutenvrije) havervlokken
 • 2 el maïzena
 • snufje zout
 • 2 el gesmolten kokosolie
 • 2 el ahornsiroop

Voor de vulling

 • 500 g abrikozen
 • 150 g frambozen
 • 2 el (lavendel)honing
 • 1 el amandelmeel

Voor erbij

 • (plantaardige) slagroom
 • gedroogde lavendelbloemetjes
BEREIDINGSWIJZE
 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm met uitneembare bodem – met een diameter van 22 cm – in met wat gesmolten kokosolie.
 2. Doe voor de bodem amandelmeel, havervlokken, maïzena en zout in een keukenmachine. Maal kort tot een grof meel. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en maal tot het een plakkerig kruimeldeeg wordt.
 3. Doe het kruimeldeeg in de taartvorm, en verdeel het met je handen over de bodem en omhoog tegen de randen tot je een egale bodem hebt. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
 4. Was ondertussen de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de abrikozen in partjes. Doe de abrikozen samen met de frambozen in een kom en meng ze met de honing. Laat een paar minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
 5. Strooi 1 el amandelmeel over de afgekoelde taartbodem. Bedek de bodem daarna met de plakjes abrikoos. Verdeel er dan de frambozen over. Zet de taart zo’n 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer met (hoeft niet, mag wel) slagroom en gedroogde lavendelbloemetjes.

De spulletjes zijn van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtKokoswaterijsjes met Zomerfruit